Матю Пери от „Приятели“ – пияница и наркоман

Пълна деградация

Актьорът от години се бори със своите зависимости

Не си спомня почти половината от снимките на сериала

След поредица от неуспешни комедии, през 1994 г. Матю Пери получава предложение да влезе в образа на Чандлър Бинг в популярния сериал „Приятели“. Той е толкова естествен в ролята на добродушния веселяк, че сякаш самият актьор има същия положителен възглед за света като своя герой. Уви, в действителност нещата са различни и под маската на своя персонаж, Пери крие отчаяние и сериозни проблеми. През всичките 10 години, докато снима шоуто „Приятели“, той се бори със зависимости, но без особен резултат.

След като приема да стане част от екипа на „Приятели“, Пери бързо печели световна слава, а с това се увеличава значително и финансовото му състояние. През първия сезон на шоуто той получава по 22 000 долара на епизод, които в девети сезон достигат до един милион.

Привидно Матю има всичко – слава, приятели, пари. В действителност обаче се чувства самотен, защото страда от алкохолизъм. Стига се дотам, че по време на особено трудни периоди, актьорът пие ежедневно и комбинира алкохола с антидепресанти, като често поглъщал до 30 хапчета на ден (как Пери е оцеля с такова саморазрушително отношение към здравето си е загадка).

В интервю известният артист отбелязва, че всички знаели какво се случва с него: „Аз съм доста затворен човек, но участвах в сериал, който беше гледан от 30 милиона зрители по целия свят. Разбира се, хората знаеха. Бях толкова очевиден за всички, че зависимостта ми не можеше да остане незабелязана“, споделя Пери пред журналисти.

Актьорът няколко пъти се опитва да се лекува и в продължение на много седмици ходи на рехабилитация, за да се отърве от пристрастяването към болкоуспокояващите и алкохола. Пери си спомня за това време със скептицизъм: „Невъзможно е да се отървете от 30 години пристрастяване за 28 дни“, признава актьорът, отбелязвайки, че винаги му е било изключително трудно да бъде трезвен.

Самият Пери споделя, че някои моменти от снимките на сериала са останали незабелязани от него и дори няколко години се губят от паметта му поради употребата на наркотици. "Боже мой! Мисля, че не си спомням три години от това шоу. Известно време бях малко извън себе си“, признава Пери. След края на поредицата той се бори с наркоманията и депресията, което се отразява на външния му вид. От разцъфнал мъж се превръща в съсухрен, запуснат старец, чийто външен вид е жалък.

В средата на 2018 година актьорът се среща с литературния мениджър Моли Хъруиц. Въпреки 22-годишната разлика във възрастта и двамата развиват силни чувства един към друг. В края на миналата година двойката обяви годежа си и приятелите на актьора много се радват за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл